Close

Sara Polak

Ik werk aan een proefschrift over Franklin D. Roosevelt als cultureel icoon in de Amerikaanse herinnering. Ik ben geboeid door het dynamische proces van beeldvorming en het ontstaan en veranderen van culturele herinnering. Hoe komen verhalen tot stand en hoe dragen ze bij aan wie wij zijn, als groep en als individu?

Eerder heb ik deze vragen onderzocht als docent bij Amerikaanse geschiedenis, levensverhalenschrijver en uitvaartleider. Ik was gastredacteur bij het themanummer over levensverhalen van Biografie Bulletin, initiatiefnemer en redacteur van Meerstemmig verleden, verhalen over het Nederlandse slavernijverleden (KIT Publishers, 2011) en heb verschillende artikelen over de herinnering aan Roosevelt gepubliceerd. Ik heb Engelse literatuur gestudeerd aan Cambridge University en Literary Studies (onderzoeksmaster), psychologie en een beetje wiskunde aan de UvA.

Ik schrijf over mijn promotieonderzoek op www.sarapolak.nl. Daarnaast geef ik moderne (vooral 20e- en 21e-eeuwse) Engelstalige (vooral Amerikaanse) letterkunde bij de opleiding Engels van de Universiteit Leiden.