Close

Sanne Boesveldt

sanne

Sanne Boesveldt (1980) studeerde Medische Biologie aan de VU in Amsterdam, om vervolgens in 2008 bij het VU medisch centrum, afdeling Neurologie, te promoveren op onderzoek naar reukstoornissen bij de ziekte van Parkinson. Hier werd haar interesse in het menselijk reuksysteem en de informatieverwerking ervan in de hersenen aangewakkerd, wat leidde tot een postdoc positie bij Cognitive Neuroimaging Laboratory van het gerenommeerde reuk- en smaak onderzoeksinstituut Monell Chemical Senses Center in Philadelphia (VS).
In 2010 verhuisde zij weer terug naar Nederland, om als Assossicate Professor bij de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit aan de slag te gaan. Hier richt haar onderzoek zich op de betekenis van sensorische signalen bij eetgedrag, en met name de neurobiologische grondslagen van sensorische waarneming, voedselvoorkeuren en eetgedrag, gemeten aan de hand van gedragsparameters en beeldvormende technieken. In 2011 werd haar een Veni-beurs toegekend, om te onderzoeken in hoeverre (de hersenen van) mensen met overgewicht anders reageren op voedselgeuren in vergelijking met slanke mensen, om dit vervolgens eventueel te kunnen beinvloeden.
Hiernaast geeft zij onderwijs, begeleidt zij enkele PhD studenten, verscheidene MSc en BSc studenten, en geeft regelmatig lezingen op diverse congressen.

Lezingen van Sanne Boesveldt