Close

Annemieke Aartsma-Rus

Annemieke Aartsma-Rus werkt bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Tijdens haar promotieonderzoek (2000-2004) heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een mogelijke therapie voor Duchenne-spierdystrofie.

Sinds 2007 geeft zij leiding aan een groep mensen bij de afdeling Humane Genetica van het LUMC om deze aanpak verder te optimaliseren voor Duchenne en om te testen of deze aanpak ook werkt voor andere genetische ziektes. Ook werkt zij samen met het bedrijfsleven, dat momenteel klinische studies om de therapie te testen coördineert.

Annemieke heeft meer dan 60 wetenschappelijke publicaties geschreven over dit onderwerp en geeft lezingen op nationale en internationale wetenschappelijke congressen. Ook is ze uitgenodigd voor het geven van overzichtsverhalen over het ontwikkelen van therapieën voor Duchenne-spierdystrofie bij meetings van patiëntenorganisaties overal ter wereld.

In 2011 heeft ze voor haar inzet voor het Duchenne-veld van het Duchenne Parent Project Nederland de ‘Duchenne Award’ ontvangen.